Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków podopiecznym Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Siemiatyczach w okresie 02.01.2025r. - 31.12.2025r.
Dotyczy procedury udzielania zamówienia dla których wartość jest większa niż 60 000 złotych a mniejsza niż 130 000 złotych
Dyrektor Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Siemiatyczach zaprasza do złożenia oferty w postępowaniu: DA.26.5.2024 na:
Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków podopiecznym Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Siemiatyczach w okresie 02.01.2025 r. - 31.12.2025 r.
- Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie przygotowania i wydawania posiłków od poniedziałku do soboty dla ok. 35 podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Siemiatyczach w okresie 02.01.2025 r.- 31.12.2025 r.
- Posiłki powinny być wydawane w godzinach pomiędzy 10.00 a 13.00.
- W przypadku braku możliwości wykonania usługi w sobotę lub święto dopuszcza się możliwość wydania suchego prowiantu o wartości kalorycznej i pieniężnej odpowiadającej wartości posiłku. W takim przypadku każdorazowo taka sytuacja musi być uprzednio uzgodniona z przedstawicielem Zamawiającego.
- Podane powyżej liczby osób są liczbami szacunkowymi i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie. Nie stanowi to zatem ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie może być podstawą do roszczeń z tytułu zrealizowanych dostaw lub być podstawą odmowy zrealizowania zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia liczby osób objętych dożywianiem, Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do zapłaty wyłącznie za faktycznie wydane posiłki.
- Wykonawca dysponuje lokalem na terenie Miasta Siemiatycze.
1) Wykonawca zobowiązany jest przygotowywać posiłki w spełniającej wymogi sanitarne kuchni oraz zapewnić odpowiednie warunki lokalowe (miejsca siedzące przy stole), umożliwiające spożycie posiłku w tym samym czasie dla minimum 10 % liczby klientów (do wyliczenia należy przyjąć szacunkową liczbę 35 osób). - Wydawanie posiłków odbywać się będzie począwszy od dnia 2 stycznia 2025 roku do dnia 31 grudnia 2025 roku, od poniedziałku do soboty.
- Świadczeniem w formie posiłków objęte będą osoby korzystające z pomocy Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Siemiatyczach w oparciu o wydaną decyzję administracyjną.
- Dzienna liczba wydawanych posiłków będzie określana w zależności od potrzeb.
- Jeden gorący posiłek składa się: z zupy z wkładką lub drugiego dania, spełniający następujące wymagania:
- porcja zupy z wkładką - minimum 500 ml przygotowana na wywarze mięsno - warzywnym lub warzywnym, 200 g min. kiełbasy podwawelskiej, kiełbasy żywieckiej, szynki gotowanej, polędwicy sopockiej, jajek, konserwy mięsnej, konserwy rybnej lub pasztetu oraz 250 g chleba,
- drugie danie spełniające następujące wymagania minimalne: gramatura co najmniej 500 g, posiłki mięsne: 200 g mięso, 200 g ziemniaki (lub zamiennie ryż, kasza, makaron), 100 g surówka,
- Zamawiający wymaga aby w każdym tygodniu jadłospis zawierał:
- 5 x zupę z wkładką– inną na każdy dzień tygodnia
- 1 x danie mięsne wraz z dodatkiem skrobiowym (np. kasza, makaron, ziemniaki, ryż)
- Zamawiający dopuszcza jeden raz w tygodniu danie bezmięsne, w pozostałe dni tygodnia Zamawiający wymaga dania mięsnego.
- Gorące posiłki będą urozmaicone, te same potrawy nie będą powtarzać się częściej niż raz na 10 dni oraz do ich przygotowania będą używane pełnowartościowe produkty.
- Kaloryczność jednego posiłku powinna wynosić minimum 450 kalorii w przypadku zupy oraz minimum 1000 kalorii w przypadku drugiego dania.
- Posiłki powinny być przygotowywane z surowców najwyższej jakości, naturalnych, zawsze świeżych posiadających aktualne terminy ważności, nabytych w źródłach działających zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi i higienicznymi.
- Posiłki powinny być przygotowane z zachowaniem obowiązujących norm żywieniowych i sanitarnych, zgodnie z przepisami Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023.1448 t. j.) oraz przepisami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy.
- Wykonawca zobowiązany jest do ponoszenia odpowiedzialności prawnej i materialnej wobec organów kontroli (stacji sanitarno – epidemiologicznej, PIP, BHP) w zakresie wykonywanej usługi, w tym m.in. w zakresie jakości produktów i przygotowania posiłków w zakresie wymagań higieniczno – sanitarnych.
- W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń uniemożliwiających przygotowanie i wydanie posiłków Wykonawca zobowiązany jest na swój koszt zapewnić posiłki, o nie gorszej jakości, z innych źródeł.
- Zamawiający zastrzega obowiązek osobistego wykonania przez Wykonawcę przedmiotu zamówienia, bez udziału Podwykonawcy.
- Jeden gorący posiłek składa się: z zupy z wkładką lub drugiego dania, spełniający następujące wymagania:
- Przewidywana ilość posiłków w trakcie realizacji zamówienia – około 10 800. Przewidywana liczba osób korzystających z posiłków – ok. 35 osób. Wymienione w ogłoszeniu ilości posiłków należy traktować jako ilości szacunkowe, które mogą ulec weryfikacji. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia liczby osób żywionych, dlatego też podane zestawienie ilościowe nie jest wiążące dla Zamawiającego. Natomiast dla Wykonawcy jest wiążące pod względem kwoty ceny jednostkowej. Zamawiający zapłaci Wykonawcy za faktyczną liczbę wydanych posiłków.
- Wykonawca określi cenę jednostkową jednego posiłku wraz z podatkiem VAT i cena ta będzie stała niezależnie od rodzaju posiłku.
- Wykonawca wystawia fakturę za wykonywaną usługę w terminach miesięcznych do dnia 10 następnego miesiąca. Rozliczenie odbywać się będzie w stosunku miesięcznym na podstawie zamówionych posiłków.
- Kod CPV Nazwa wg CPV
55321000-6 – usługi przygotowania posiłków
55322000-3 - usługi gotowania posiłków
55520000-1- usługi dostarczania posiłków
55320000-9 – usługi podawania posiłków
Termin płatności: 14 dni od dnia doręczenia prawidłowo wystawionej faktury.
Termin realizacji zamówienia: 01.01.2025 r. - 31.12.2025 r.
Termin związania ofertą: 26.11.2024 r.
Termin miejsce i forma składania ofert:
Ofertę należy złożyć w języku polskim w formie pisemnej, osobiście w zamkniętej kopercie z dopiskiem: „Oferta na przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków podopiecznym Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Siemiatyczach w okresie 01.01.2025 r. - 31.12.2025 r.", pocztą na adres Zamawiającego tj. Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Siemiatyczach, ul. 11 Listopada 35A, 17-300 Siemiatycze, tel.: 85 655 69 57 lub elektronicznie na adres e-mail: mops@siemiatycze.eu.
Oferent może złożyć tylko jedną ofertę zgodnie z formularzem ofertowym stanowiącym załącznik nr 1 do niniejszego Zapytania ofertowego.
a) cena – waga kryterium
ilość pkt = (najniższa cena oferty / cena oferty badanej) x 100 pkt
Osoba do kontaktu: Ewelina Łuniewska – referent ds. kadr, zamówień publicznych i Kontroli Zarządczej.
Zamawiający poinformuje pisemnie, telefonicznie lub drogą mailową oferenta, którego oferta została wybrana.
Zamawiający dopuszcza możliwość unieważnienia postępowania lub odstąpienia od zawarcia umowy w każdym czasie bez podania przyczyny.
Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej
Metryka strony